O le a le mea e tupu i le tiga o vae pe a malulu le tau?E te maua "vae malulu tuai" pe afai e te le ofuina ni long johns?

O le tele o tagata matutua e oo i le tiga o vae i le taumalulu po o aso timuga, ma i tulaga ogaoga, e ono afaina ai le savali.O le mafuaʻaga lea o "vae malulu tuai".
O le vae malulu tuai na mafua ona o le le ofuina o ni johns umi?Aisea e tiga ai tulivae o nisi tagata pe a malulu?E tusa ai ma vae malulu tuai, o le malamalama lea e tatau ona e iloa.
p7
O a ni vae malulu tuai?
O vae malulu tuai o le osteoarthritis tulivae, o se fa'ama'i sooga masani masani, e le mafua mai i le rumatika.
O le a le mafuaaga o vae malulu tuai?
O le matua ma le ofuina o le cartilage articular o le mafuaaga moni lea o vae malulu tuai.I le taimi nei, e talitonuina o le matua, oona, faʻalavelave, faʻalavelave ma isi mea o le a faʻavaveina ai le ofuina o le cartilage i luga o le sooga tulivae.
O ituaiga tagata nei e sili atu ona afaina i vae malulu tuai:
Tagata lapo'a
O le mea'ai tele e fa'atuputeleina ai le uta i luga o le sooga tulivae, fa'atuputeleina le mamafa i luga o le ga'o fa'aarticular, ma fa'ateleina ai le fa'aleagaina o le ga'o.
Mtama'ita'i e fa'ato'a le manava
I tama'ita'i fa'atama'ita'i, e fa'aitiitia le malosi o ponaivi ma mea'ai o le cartilage, ma o le cartilage e faigofie ona ofuina ma fa'aleagaina, lea e fa'ateleina ai le a'afiaga o le gasegase.
Tagata e manu'a tulivae
E mafai foʻi ona faʻaleagaina le faʻaʻauʻau o tulivae pe a manuʻa, aemaise lava i tagata mamaʻi e gau faʻatasi tulivae.O le tele o le cartilage articular e faʻaleagaina foi i tulaga eseese i le taimi o le gau.
Ptagata e iai galuega fa'apitoa
Mo se faʻataʻitaʻiga, tagata faigaluega mamafa, faʻataʻitaʻiga, tagata afeleti, poʻo tagata e masani ona faʻamalositino pe le talafeagai.
E te maua "vae malulu tuai" pe afai e te le ofuina ni long johns?
O vae malulu tuai e le ona o le malulu!O le malulu e le o le mafua'aga tonu lea o le osteoarthritis tuli.E ui lava e leai se sootaga tuusaʻo i le va o le malulu ma le malulu tuai, o le malulu o le a faʻateleina ai faʻamaoniga o vae malulu tuai.
I le taumalulu, e fautuaina e faʻamalosia le mafanafana o vae.Aua e te amoina malosi.O le ofuina o long johns o se filifiliga lelei pe a e lagona le malulu.E mafai foi ona e ofuina ni tulivae e faamafanafana ai.
p8
E faapefea ona puipuia lelei le sooga tulivae?
0 1 “Faaitiitia le avega” i sooga tulivae
E masani lava ona faasino i le paʻu o le mamafa, o se auala aoga e faʻamalolo ai le tiga o sooga tulivae.Afai o le BMI index e sili atu i le 24, o lona uiga o le paʻu o le mamafa e taua tele e puipuia ai le sooga tulivae o le tagata maʻi.
02 Fa'amalositino e fa'amalosia ai le malosi o maso o vae pito i lalo
O maso malosi o le ogavae e mafai ona faʻaleleia atili ai le tiga o tulivae.E mafai ona faʻamalosia le faʻamalositino o le malosi o maso vae i lalo i le olaga i aso uma.
03 Fa'alogo lelei i le fa'amafanafanaina o sooga tulivae
O le faʻamalosia o le mafanafana o sooga tulivae i le olaga i aso taʻitasi e mafai ona faʻaitiitia ai le tiga o le tulivae ma puipuia ai le tiga o le tulivae mai le toe tupu.
04 Fa'aoga tatau o fusi fa'aausilali
O tagata matutua ua uma ona tiga tulivae e mafai ona faʻaogaina tootoo e faʻasoa ai le faʻalavelave i le sooga tulivae.
p9
05 Aloese mai le a'ea o mauga, fa'aitiitia le fa'apa'u ma alu i luga ma lalo fa'asitepu
O le aʻeaʻe, faʻapipiʻi ma alu i luga ma lalo faasitepu o le a matua faateleina ai le mamafa o le sooga tulivae.Afai e te maua le tiga o sooga tulivae, e tatau ona e taumafai e aloese mai ia gaioiga.E fautuaina le ave o le tamo'e, savali vave, Tai Chi ma isi auala e fa'amalositino ai.
 
Punavai: Science Popularization Saina, National Healthy Lifestyle Action, Guangdong Health Information

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Taimi meli: Feb-16-2023