Atina'e Fa'amoemoega ma Avanoa mo le Toe Fa'afo'isia Alamanuia Meafaigaluega Fa'afoma'i

Talu ai o loʻo i ai pea se va tele i le va o le falemaʻi faʻafomaʻi faʻafomaʻi a loʻu atunuu ma le falemaʻi faʻafomaʻi matutua i atunuʻu atinaʻe, o loʻo i ai pea le tele o avanoa mo le tuputupu aʻe i totonu o le falemaʻi faʻafomaʻi, lea o le a faʻamalosia ai le atinaʻeina o le falemaʻi masini faʻafomaʻi.E le gata i lea, o le mafaufau i le faateleina o le numera o tagata o loʻo manaʻomia le toe faʻaleleia o togafitiga faafomaʻi ma le faʻaleleia o le gafatia ma le naunau o tagata nofoia e totogi ona o le lautele o inisiua tau soifua maloloina, o le atinaʻeina o le atinaʻeina o le falemaʻi masini faʻafomaʻi e matua tele lava.

1. O le avanoa lautele o le tuputupu aʻe o le falemaʻi faʻafomaʻi faʻaleleia e faʻamalosia ai le atinaʻeina o masini faʻafomaʻi faʻaleleia

E ui o le manaʻoga mo le toe faʻaleleia o togafitiga faafomaʻi i loʻu atunuu o loʻo faʻatupulaʻia ma o loʻo faʻaauau pea le atinaʻeina o le faʻaleleia o le falemaʻi, o le faʻaleleia o punaoa faʻafomaʻi o loʻo taulaʻi i falemaʻi lautele, lea e masani lava ona tuʻuina atu auaunaga faʻafomaʻi toe faʻaleleia. gasegase i le tulaga ogaoga o le maʻi.O le faʻaleleia lelei o le tolu-level rehabilitation system i totonu o atunuʻu atinaʻe e le gata ina mafai ona faʻamautinoa e maua e tagata gasegase auaunaga talafeagai mo le toe faʻaleleia, ae faʻapea foʻi le tuʻuina atu i le taimi e teu ai tupe faʻaalu.

O le avea o le Iunaite Setete o se faʻataʻitaʻiga, o le toe faʻaleleia maualuga e masani lava ona faʻatinoina i totonu o faʻalapotopotoga faʻaleleia vaega faʻapitoa, aemaise lava mo tagata mamaʻi i le vaega ogaoga e faʻalavelave vave i le taimi o togafitiga i falemaʻi faʻafuaseʻi poʻo falemaʻi lautele e faʻatino le toe faʻaleleia o moega;toe fa'aleleia lona lua e masani lava ona fa'atinoina i totonu o fa'alapotopotoga o togafitiga fa'asolosolo, aemaise lava i le A mae'a ona mautu le tulaga o le tagata ma'i, e fa'afeiloa'i atu i le falema'i toe fa'aleleia mo togafitiga toe fa'aleleia;o le tulaga muamua o le toe faʻaleleia e masani lava ona faʻatinoina i totonu o falemaʻi umi (toe faʻaleleia falemaʻi ma falemaʻi i fafo, ma isi), aemaise lava pe a le manaʻomia e tagata maʻi le falemaʻi ma e mafai ona faʻafeiloaʻi i le faʻalapotopotoga ma le aiga.

Talu ai e manaʻomia e le fausiaina o fale faʻafomaʻi faʻafomaʻi le faʻatauina o se numera tele o meafaigaluega faʻafomaʻi toe faʻaleleia, na tuʻuina atu ai e le Matagaluega o le Soifua Maloloina le "Taʻiala mo le Fausiaina ma le Pulega o Matagaluega Faʻafomaʻi Toefuataʻiina i Falemaʻi Lautele" i le 2011 ma le "Tulaga Faʻavae mo le Toe Faʻaleleia. Matagaluega Vailaau Fa'afoma'i i Falema'i Lautele (Fa'amasinoga)" na tu'uina atu i le 2012 e pei o Mo se fa'ata'ita'iga, o falema'i lautele i le tulaga 2 ma luga atu e mana'omia le fa'atuina o matagaluega fa'afoma'i toe fa'aleleia, ma mana'omia le fa'atulagaina o meafaigaluega fa'afoma'i fa'apitoa.O le mea lea, o le fausiaina mulimuli ane o le toe faʻaleleia o meafaigaluega faʻafomaʻi o le a aumaia ai le tele o faʻatauga manaʻomia mo le toe faʻaleleia o meafaigaluega faʻafomaʻi, ma faʻauluina ai le falemaʻi uma o meafaigaluega faʻafomaʻi.atiina ae.

2. Le fa'atupulaia o le faitau aofa'i o lo'o mana'omia le toe fa'aleleia

I le taimi nei, o le faitau aofaʻi o loʻo manaʻomia le toe faʻaleleia o loʻo aofia ai le faitau aofaʻi o tagata pe a maeʻa taotoga, tagata matutua, tagata mamaʻi tumau ma tagata e le atoatoa le malosi.

O le toe faʻaleleia pe a uma le taotoga o se manaʻoga malosi.O taotoga e masani ona mafua ai le tiga o le mafaufau ma le tino i gasegase.O le leai o se toe faʻaleleia pe a maeʻa le taotoga e mafai ona faigofie ona oʻo atu ai i tiga ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, ae o le toe faʻaleleia o le taotoga e mafai ona fesoasoani i tagata mamaʻi e toe faʻaleleia vave mai faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻalavelaveina le tupu mai o faʻalavelave, ma faʻaleleia le soifua maloloina o tagata mamaʻi.Agaga ma toe fa'afo'i le galuega a totoga.I le 2017, o le numera o taotoga i totonu o falemaʻi ma falemaʻi i loʻu atunuu na oʻo i le 50 miliona, ma i le 2018, na oʻo i le 58 miliona.O loʻo faʻamoemoeina o le a faʻaauau pea ona tuputupu aʻe le numera o tagata mamaʻi postoperative i le lumanaʻi, faʻamalosia le faʻaauau pea o le faʻalauteleina o le manaʻoga o le falemaʻi faʻafomaʻi.

O le tuputupu aʻe o le vaega matutua o le a aumaia ai se malosi malosi i le tuputupu aʻe o le manaʻoga i le falemaʻi toe faʻaleleia.O le tulaga o tagata matutua i lo'u atunuu ua matua iloga lava.E tusa ai ma le National Aging Office's "Research Report on the Development Trend of Population Aging in China", o le vaitaimi mai le 2021 i le 2050 o le tulaga lea o le faatelevaveina o le soifua matua o le faitau aofaʻi o loʻu atunuu, ma o le aofaʻi o le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi o le 60 tausaga le matutua o le a faʻateleina mai. 2018. mai le 17.9% i le sili atu i le 30% i le 2050. O se numera tele o vaega matutua fou o le a aumaia ai se faʻatupulaia tele i le manaʻoga mo le toe faʻaleleia o auaunaga faʻafomaʻi ma le toe faʻaleleia o masini faʻafomaʻi, aemaise lava le faʻalauteleina o tagata matutua ma le faʻaletonu o le tino poʻo le faʻaleagaina. , lea o le a faʻateleina le faʻalauteleina o le manaʻoga mo le toe faʻaleleia o masini faʻafomaʻi.


Taimi meli: Iul-20-2022